11 Mayıs 2011 Çarşamba

KAYİP MEDENİYET ATLANTİS

Atlantis

“Efsaneye göre Atlantis, Ortasında saray bulunan çok bereketli bir düzlüktü. Çevresi ise deniz ve kara hendekleriyle çevrilmiş bir yerdi. Asya ve Libya’nın toplam büyüklüklerine eşit bir kıtaydı. Burası yunan tanrısı Poseidon’un çocuğu tarafından yaratılmış, cennet bir adaydı. İnce zevk sahibi, eşitlikçi ve nesiller boyu barış içinde yaşamış, bir kültürdü. Atlantis halkı boğalara tapan, fillerle bir arada yaşayan ve hindistan cevizi ile beslenen onurlu insanlardı. Ancak; tanrısal özellikleri azalıp, insan doğası baskın çıktıkça giderek aç gözlü ve kavgacı olmaya başladılar ve bir gün, bir gece içinde bir dizi deprem ve selin ardından Atlantis denizin derinliklerinde kayboldu.” Atlantis’in bu müthiş efsanesi sizi mutlaka etkilemiştir. Size National Geographic belgesellerinden biri olan “Atlantis” isimli belgeselden aldığım notların toparlanmış halini yazıyorum.
Atlantis Kıtasının yok oluşundan sonra neler yaşandı?
Bazı teorilere göre bir gurup Atlantis halkı depremden sağ bir şekilde kurtulup başka uygarlıklarda temel değişiklikler yaptılar. Bu uygarlıklardan biride gizemini hâla muhafaza eden “Eski Mısır” uygarlığıdır.

 Atlantis’ten gelen insanlar Eski Mısır da ne gibi değişiklikler yaptılar?
Atlantis’ten gelen insanlar kendi bilim ve kültür birikimlerini buraya taşıyarak Dünya’nın 7 harikasından biri olan piramitleri inşa ettiler.

MISIR PİRAMİTLERİNDEN BİR GÖRÜNÜM
 Peki, Mısır’a Atlantis’ten bir gurup insanın geldiğini nasıl anlıyoruz?
Medeni olmayan Eski Mısır uygarlığının aniden bilim ve matematikte gelişmeleri nasıl mümkün olmuştur ya da o zamana göre üstün bir teknoloji olmadan tonlarca ağırlıktaki taşları nasıl? Piramit ve tapınak inşası için kullanmışlardır. Basit yöntemlerle bunları yapabilmek ne kadar mümkün olur? Yer çekimini ortadan kaldırabilecek bir teknolojiye sahip olan Atlantis uygarlığı taşları kolayca taşımıştır. Abidos tapınağında, bulunan bazı hiyerogliflerde 21.yy da sık görülen helikopter, deniz altı ve UFO olarak adlandırılan cisimlerin çizilmiş olması yukarıdaki paragrafı daha iyi özetler.

ABİDOS TAPINAĞINDA BULUNAN HİYEGROGLİFLER
Yukarıdaki hiyegroglifler ne kadar inandırıcı olsada yapılan araştırmalara göre bu şekillerin zamanla duvarın aşınıp dökülmesiyle ortaya çıktığı açıklanmıştır. Ne kadar doğru bir açıklama olduğu tartışılır.
Peki, neden bilgileri paylaştılar?
Piramitlerle aynı dönemde yani yaklaşık olarak M.Ö 2500 yılında inşa edildiğine inanılan kireç taşından yapılmış. Yarı aslan, yarı insan heykelin yani Sfenksin altına bilim ve kültür adına yapmış oldukları bütün bilgi birikimlerini yerleştirdiler. Araştırmalara göre Mısır’da yapılan bazı incelemelerde gerçektende yerin yaklaşık 10 m altında 75 m derinliğinde bir mağara olduğuna bilimde inanmıştır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder